Stiati ca...TehnologieUltimele stiriVacante

Există o aplicație care te despagubește pentru zboruri întârziate, anulate sau pierderea bagajelor

Despăgubiri de până la 600 €  pentru zboruri cu întârziere mai mare de 3 ore, anulate sau suprarezervate…

E urât, dar … sh*t happens

Există situații neplăcute când se întâmplă să întârzie avionul mai mult de 3 ore, sau pur și simplu se anulează zborul sau poate la fel de rău, dai de o suprarezervare?

Te gândești că ai ghinion și mergi mai departe? Greșit.

Există mai multe variante, de fapt.  87%  din cei care  călătoresc cu avionul nu își cunosc drepturile, în timp ce anual, 5 miliarde  € , banii pentru compensații, rămân nefolosiți.

Primul lucru care vă vine în minte este să contactați compania aeriană care v-a produs neplăcerea și să o trageți la răspundere. Corect, dar dacă nu ai nervii necesari să te cerți sau să aștepți un răspuns din partea lor la nesfârșit ( pentru că ce companie se grăbește să răspundă foarte repede unor reclamații?) există și alte opțiuni.

Agenții care preiau stresul călătorului

Am aflat de curând despre o aplicație, AirHelp, dezvoltată de un newyorkez, Henrik Zillmer Co-Founder & CEO, care oferă   servicii legale online ce-i ajută pe cei ce călătoresc cu avionul să obțină compensații în urma zborurilor care le-au fost întârziate sau  anulate.

Vă gândiți că nu are cum să fie adevărat? Ca români, sigur suntem mai sceptici, dar ca europeni ar trebui să ne gândim că este un lucru normal. Bine-nțeles că acest serviciu nu vă este oferit gratis, cee ace era și de așteptat, compania primește 25% din suma pe care o veți primi.

Într-un interviu acordat de Zilmer pentru Travelweekly.com, aflam câteva informații de care nu am avut cunoștință până acum cei mai mulți dintre noi.

Important

  • În cazul în care există circumstanțe extraordinare care duc la amânarea zborului, de exemplu furtuni de zăpadă, care duc la închiderea aeroportului sau amenințări la adresa securității aeroportului sau zborului, nu se oferă compensații sub nicio formă
  • Ai dreptul la compensații dacă zborul tau , efectuat de o companie aeriană americană, vine dinspre Europa, nu spre Europa ( detalii de genul acesta vă sunt furnizate de site-urile sau companiile care vă oferă asistență)
  • Nu accepta vouchere compensatorii din partea companiei aeriene pentru a renunța la locul tău din avion, în cazul în care s-a făcut o suprarezervare. Drepturile tale sunt mult mai mari decât ceea ce îți oferă compania, iar ei știu acest lucru, voi putând fi recompensați în situațiile de genul acesta cu sume de pâna la 1350 $
  • Dacă bagajele tale au fost întârziate, pierdute sau deteriorate, regulile se aplică peste tot la fel, conform Convenției de la Montreal. Atunci aveți dreptul la despăgubiri de până la 1450 $, în funcție de conținutul bagajului. Ce nu vă spune nimeni, însă, este că trebuie să ai cum să demonstrezi valoarea obiectelor din bagaj și cum nu multă lume lume păstrează etichetele sau chitanțele … Foarte important este să păstrezi eticheta de bagaj în această situație, altfel nu veți avea nicio șansă de succes.Și eventual toate chitanțele, în cazul în care a trebuit să faci cumpărături pentru că nu ai putut beneficia de bunurile din bagajul personal
  • Dacă te hotărăști să îți ceri drepturile, AirHelp te invită să intri pe pagina lor, să introduci datele zborului, ale companiei și să îți citiți drepturile vis a vis de aceste date, pentru a fi informat și a ști la ce să te aștepți. Este ca un consilier legal care îți oferă un răspuns imediat referitor la drepturile pe care le ai.

În concluzie, totul se reduce la o decizie

Vreau să depun o plângere singur și să îmi pierd timpul și nervii cu compania aeriană sau las o a treia parte- AirHelp sau oricare altă companie de gen- să se ocupe, să preia stresul și să soluționeze problema?

Oricum ai gândi situția, trebuie să iei în calcul și că e posibil și să nu ai șanse de câștig, chiar dacă la început părea așa. În această circumstanță, compania care se ocupă de despăgubire nu vă va cere nimic. Dacă veți avea câștig de cauză, compania, în cazul de față vorbim despre AirHelp, vă va taxa cu 25 % din suma recuperată de la compania aeriană. Și atunci puteți folosi despăgubirea pentru alte destinatii de vis și toată lumea e fericită!

Simplu ca „Bună ziua” ? 🙂

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button