SanatateStiintaUltimele stiri

Ce cauzează căderea părului?

Căderea părului reprezintă o preocupare majoră pentru ambele sexe în ultima vreme. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu de fapt care sunt cauzele, stresul fiind una dintre ele. Stresul provoacă uneori căderea părului, uneori ireversibilă.  Am conceput diverse tratamente pentru ca pierderea părului sa fie ultima voastră grijă.

Legătura dintre stres și pierderea părului

Motivul caderii parului

Stresul poate duce la Telogen Effluvium, o afecțiune care duce la căderea părului. Telogen effluvium este adesea responsabilă pentru porțiuni mari de pierdere a părului, unde părul de obicei cade în „mâini”. Până la 70% din părul scalpului poate cădea din această cauză. Telogen effluvium nu provoacă de fapt căderea părului, ci oprește practic creșterea acestuia.

Stresul poate duce, de asemenea, la o afecțiune numită Alopecia Areata. Acest lucru face ca celulele albe să atace foliculii de păr din pielea capului, ceea ce duce la pierderea rapida a parului. Parul cade deseori in patch-uri, dar pierderea totala a parului poate afecta scalpul in intregime in cateva saptamani. În cazuri foarte extreme, alopecia areata poate afecta, de asemenea, părul corporal – cauzând astfel căderea acestuia.

Cum să tratați pierderea părului cauzată de stres

Adesea, tratamentul cel mai eficient este de a diagnostica unde provine stresul și de a reduce acest aspect eliminând cauzele stresului. Stilul de viață joacă un rol important în sănătatea noastră, iar părul nostru nu este imun la acest lucru.

Transplantul de păr o soluție la care se apeleaza tot mai des

Transplant de par micro-fue

După ce părul a căzut din cauza stresului, crește adesea înapoi. Cu toate acestea, în unele cazuri acesta nu mai crește și transplantul de par micro fue poate fi o soluție.

Clinicile de specialitate vă stau la dispoziție  pentru a vă ajuta să decideți dacă medicația sau revoluționarul transplant de păr prin metoda micro FUE este necesar pentru a face părul sa creasca din nou.

 

Show More

Related Articles

Back to top button