TehnologieUltimele stiri

Europa vrea încărcător standard de telefoane mobile

Europa vrea să determine companiile producătoare de telefoane mobile să folosească același încărcător standard

Telefonul și încărcătorul

Ați fost vreodată acasă la un prieten, având telefonul descărcat aproape în totalitate  și ați aflat că nu are încărcătorul potrivit pentru a vă salva bateria care se zbate între viață și moarte? Ei bine,în Europa în curând asta ar putea fi o situție care care să aparțină doar trecutului.

Uniunea Europeană a încercat timp de aproape zece ani să convingă producătorii de telefoane mobile să folosească același încărcător standard. Deoarece eforturile lor nu au fost încununate de succes până în prezent,UE ar putea implementa o lege care să pună capăt acestei situații tehnologice frustrante.

Inconvenient și muuultă risipă

UE nu insistă asupra acestei probleme doar pentru că reprezintă un inconvenient pentru consumatori – studiile lor indică faptul că peste 51 000 de tone de deșeuri electronice sfârșesc anual în depozite de deșeuri, ca rezultat al faptului că încărcătoarele se învechesc și nu mai sunt compatibile.

Cablu micro USB
Cablu micro USB

Suntem de acord, dar…nu prea

Datorită presiunii sporite din partea parlamentarilor, un grup de producători de telefoane mobile, inclusiv Apple, Samsung și Nokia, au semnat un memorandum de înțelegere în 2009, acceptând adoptarea aceluiași încărcător micro-USB. Totuși, în 2012, când memorandumul a expirat, câteva dintre aceste companii și-au semnat propriile scrisori de intenție în contradicție cu acordul dat anterior.

UE ia măsuri pentru a soluționa problema

Deranjați de lipsa de cooperare, autoritățile de reglementare din cadrul UE desfășoară în prezent studii privind continuarea sau nu a unor acțiuni suplimentare în vederea soluționării acestei probleme. Dacă studiile indică faptul că legislația va fi necesară, atunci parlamentarii vor pune probabil capăt acestei neînțelegeri generatoare de risipă.

 

„Având în vedere progresul nesatisfăcător al acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în curând un studiu de evaluare a impactului pentru a evalua costurile și beneficiile altor opțiuni”

a declarat Margrethe Vestager, potrivit Reuters

Vă invităm să citiți și un alt articol interesant „Franța tocmai a interzis folosirea smartphone-urilor în școli”.

 

Show More

Related Articles

Back to top button