MondenSportUltimele stiri

Fiul lui Schumacher, Mick, la primul success în Formula 3

Câștigători pe aceeași pistă

Se pare ca tânărul în vârstă de 19 ani îi calca pe urme tatălui, momentan câstigănd prima sa cursă în Formula 3 europeană, la Spa- Francochamps. Este același loc în care seniorul a câștigat primul grand prix în 1992, după ce cu un an înainte tocmai debutase în Formula 1.

Mick Schumacher a început cursa de pe locul 6 al grilei și a câștigat după ce i-a depășit pe coechipierul Marcus Armstrong, care a terminat pe locul 3, și pe  rivalul Robert Schvartzman în condiții mixte, pe o pistă umedă, care s-a uscat treptat, într-un circuit solicitant de 7000 km.

Juniorul ocupă momentan locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 puncte în urma coechipierului său, însă dacă acesta a moștenit și ambiția tatălui său, se pare că nu se va opri aici.

Ținta tânărului este tot Formula 1

Tot la Spa, în Belgia, anul trecut el a avut șansa să facă o tura cu  mașina cu care tatăl său a câștigat cursa cu ceva ani în urmă, exprimându-si dorința de a concura pe viitor în Formula 1.

Mick Schumacher testând mașina de Formula 1, cu care tatăl său a câștigat titlul în 1994

„A fost ceva fantastic să fac şi eu un tur…Sigur, ţelul meu e să ajung în Formula 1. Pas cu pas! Abia aştept”

Spa este o destinație bună pentru familia Schumacher

El ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă. „Este un sentiment fanatstic să câştig aici. Spa este o destinaţie bună pentru familia Schumacher”, a declarat pilotul echipei Prema Theodore Racing.

Presa engleză îl citează pe Mick:

„Am numai amintiri frumoase aici. Aici e, să zicem, sufrageria tatălui meu. Iubesc să concurez în acest loc pentru că ştiu că şi tata a fost aici. Sunt bucuros să vin pe acest circuit în fiecare an”.

Schumacher JR
Pe urmele tatălui …

Schumacher jr. a plecat de pe locul 6 al grilei şi s-a impus după o cursă desfăşurată în condiţii mixte, pe o pistă umedă care s-a uscat treptat. El ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 101 puncte, la 53 de puncte de liderul Marcus Armstrong, coechipier de-al său, clasat al treilea sâmbătă. „Este un sentiment fanatstic să câştig aici. Spa este o destinaţie bună pentru familia Schumacher”, a declarat pilotul echipei Prema Theodore Racing.

Formula 3 este o competiție dedicată tinerilor piloţi care aspiră să ajungă în ”Marele Circ”.

În vârstă de 49 de ani, septuplul campion mondial Michael Schumacher s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013. După ce s-a trezit din comă, după câteva luni, germanul se află la locuinţa sa din Elveţia sub supraveghere medicală.

Show More

Related Articles

Back to top button