SocialTehnologieUltimele stiri

Franța tocmai a interzis folosirea smartphone-urilor în școli

Franța tocmai a adoptat legea prin care interzice utilizarea telefonului mobil în școală.

Deși țara a interzis inițial utilizarea telefonului mobil „în timpul întregii activități alături de profesor” încă din 2010, noua legislație vrea ca elevii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani fie să-și lase telefoanele acasă, fie să le oprească în timpul orelor de școală.

Cu toate acestea, profesorii vor avea libertatea de a decide dacă doresc să pună în aplicare interdicția și  elevilor mai mari.

Promisiuni electorale păstrate

Legea, care a fost introdusă în decembrie, ca parte a promisiunilor principale ale campaniei președintelui Emmanuel Macron, a fost aprobată cu  62 de voturi pro și 1 împotrivă, doar câțiva deputați abținându-se de la vot. Acestă lege va intra în vigoare începând cu septembrie, acest an.

“Știm astăzi că există un fenomen de dependență față de ecran,un fenomen de proastă utilizare a telefonului mobil… Principalul nostru rol este de a proteja copiii și adolescenții. Este un rol fundamental al educației, iar această lege o permite „

a declarat ministrul Educației Jean-Michel Blanquer pe postul francez de știri BFMTV.

Există totuși și mici excepții

Copiii sunt scutiți de interdicție în cazul dizabilităților, activităților extrașcolare sau dacă telefoanele sunt necesare în scopuri didactice, potrivit CNN. Interdicția se extinde și pentru folosirea tabletelor, computerelor și a altor dispozitive conectate la internet.

Se așteaptă ca legea să aibă o serie de beneficii sociologice, psihologice și fizice.

Există deja efecte pozitive dovedite

De acum 4 ani, de când  când acest liceu francez a interzis telefoanele mobile(link), elevii comunică mai mult și se distrează mai mult în pauze; tinerii sunt activi și implicați în excursiile școlare, în loc să se uite fix în ecrane; și tot ei spun că sunt mai apropiați de prietenii lor, ca urmare a faptului că stau mai mult de vorbă unii cu ceilalți.

“Bonus”- Note mai mici și miopie

În plus, cel mai recent studiu cu privire la utilizarea excesivă a telefonului mobil arată că verificarea telefoanelor mobile în timpul cursurilor de obicei îi costă pe elevi o jumătate de punct la nota finală  a testelor. Un alt studiu recent a constatat că telefonul mobil este legat într-o mare măsură de creșterea dramatică a miopiei.

Vă invităm să citiți și o altă stire importanta „Europa vrea încărcător standard de telefoane mobile”.

Show More

Related Articles

Back to top button