LifestyleTehnologieToate CategoriileUltimele stiri

Noutăți fascinante despre tehnologia LED

Iluminare LED, un trend economic în zilele noastre...

Cercetând piața din România, am dat peste o companie tânără, nou înființată, Klus Design România, care au avantajul de a fi reprezentanții Klus Design din Polonia, companie cu experiență vastă deja în iluminare LED. Desi tehnologia led a apărut de mult timp, ea continua sa ne uimeasca prin evolutia sa spectaculoasa si domeniile de utilizare.

Cu benzi led si profile led se pot creea astazi corpuri de iluminat sofisticate cu design modern sau clasic.

Tehnologia LED – Avantajele

Eficacitate

Dacă înlocuiţi un bec clasic, incandescent, de 60W, cu un element de tehnologie LED, de 10W, care emite aproape acelaşi flux luminos (bec, bandă led sau lampă), economisiţi 6 euro într-un an, la o durată de folosire de trei ore pe zi, potrivit datelor dintr-un infografic prezentat recent de Eurostat, serviciul de statistică al Comisiei Europene.

Lumina led, caracteristici atrăgătoare

  • eco-friendly,
  • consumă mai puțină energie, față de becurile incandescente LED-urile consumă cu până la 80% mai puțin
  • performanțe foarte bune
  • gamă de culori a luminii practic nelimitată
  • nu conține materiale periculoase
  • emite lumină cât mai apropiată de cea naturală

Şi consumatorii din România încep să conştientizeze avantajele tehnologiei LED. În 2017 , 55% din toate sursele de iluminat vândute la noi au fost LED.

 

Am intrat pe site-ul Klus Design Romania și am fost fascinați de multitudinea de posibilități pe care le oferă acest iluminat:

  • iluminat profesional/iluminat business
  • iluminat interior
  • iluminat exterior
  • iluminat mobilier

Cu sistemele lor LED, ceea ce înseamnă bandă led, încastrată în profil led și o multitudine de accesorii într-o gamă foarte diversă, se pot realiza lucruri uimitoare, extrem de creative și în locuri cât mai nebănuite, adevărate opere de artă.

Benzi Led Klus Design Romania

Experiența în domeniul iluminării led a făcut să crească vertiginos numărul de posibilități ce implică un spațiu, niște profile și niște accesorii led. Pur și simplu ușor când lucrezi cu profesioniști!

Arhitecții și designeri de interioare care colaborează cu specialiștii Klus Design au reușit să realizeze ansambluri de iluminare futuriste și spectaculoase, atât pentru business, cât și pentru utilizatori casnici care apreciază ideile contemporane și vor să fie cât mai la zi cu posibilitățile tehnicii actuale.

Astfel, benzile de lumină, simple-drepte sau curbate, albe, gri, argintii sau negre, suspendate sau încastrate, pot fi montate în asa fel încat creeaza lumini din toate unghiurile posibile, cu intensități variabile și efecte vizuale ce nu păreau posibile până de curând.

Klus a dezvoltat un sistem cuprinzator care să permită clienților să construiască corpuri de iluminat de diferite forme și dimensiuni pentru mai multe cerințe, inclusiv iluminare din spate, iluminat principal, soluții pentru ansablu de spoturi cu iluminat de sus, suspendat, încastrat sau de sine stătător. Toate acestea au fost făcute în conformitate cu principiul operării în domeniul soluțiilor tehnice de tip sistem. Acest lucru permite satisfacerea nevoilor individuale ale clienților lor.

Beneficiarii business- mai deschiși și mai îndrăzneți

Corpurile tehnice de iluminat cu tehnologia LED integrate (destinate proiectelor de iluminat business to business) au cea mai mare creștere în volum de vânzări. Acest trend este susținut de creșterea numărului de proiecte de iluminat stradal, industrial, chiar și a celor emise de instituții publice și private (clădiri de birouri, săli de sport etc).

Iluminare ambientala Led Klus

În toate aceste situații, alegerea de a optimiza consumul și reducerea facturii la energie electrică este clar printre prioritățile beneficiarilor. Se pare că alegerea ledurilor pentru proiecte de mai mari dimensiuni are la bază și este încă limitată de valoarea inițială de achiziție.

Long story made short, sau pe românește, ca să scurtăm povestea…

Produsele de iluminat cu tehnologia LED sunt încă mai scumpe decât cele cu incandescenţă. Însă, durata de viaţă este mult mai lungă, iar, dacă adăugăm şi economia de energie, în final economiile sunt cu adevărat însemnate.

Ceea ce este foarte cool, mai ales acum în 2019 când toate trendurile duc spre soluții cât mai eco-friendly (ledurile nu conțin mercur sau alte substanțe toxice, deci sunt ușor de reciclat și de folosit).

Oricum, veștile sunt îmbucurătoare, se pare că viitorul este luminous și eco-friendly!

Show More

Related Articles

Back to top button