SocialUltimele stiri

Politistă promovată pentru că a alăptat un bebeluș abandonat

O polițistă din Argentina este omagiată după ce poze cu ea alăptand un bebeluș malnutrit au devenit virale pe rețelele de social media.

Celeste Ayala, din Berisso, era în gardă la Spitalul pentru copii Sora Maria Ludovica când a fost adus un copil abandonat și subnutrit.

În ciuda faptului că acest copil a fost descris de către angajați drept „urât mirositor și murdar”, Ayala a întrebat dacă ar putea să il ia în brațe  și să-l hrănească. Colegul lui Ayala, Marcos Heredia, a făcut repede o fotografie cu acest moment plin de compasiune și l-a postat pe Facebook.

“Vreau să fac public acest mare gest de iubire pe care l-ai făcut astăzi cu acel copilaș „, a scris în postarea lui Heredia, tradusă din limba spaniolă. “Tu, care, fără să știi prea multe, nu ai ezitat și, în acel moment ți-ai îndeplinit misiunea ca și cum ai fi fost mama lui. Nu ți-a păsat de murdărie și de miros … lucruri de genul ăsta nu se întâmplă în fiecare zi.”

Ayala a spus că nu s-a gândit prea mult inainte să ajute copilul aflat in suferinta.

„Am observat că îi era foame pentru că își băga mânuța în gură, așa că am cerut să-l iau în brațe și să-l alăptez”, a spus Ayala pentru ziarul  Cronica. „A fost un moment trist, mi s-a rupt sufletul să-l vad așa, societatea ar trebui să fie mai sensibilă la problemele care afectează copiii, nu se poate să se tot întample astfel de lucruri”.

Cei de la Departamentul  de pompieri local, unde Ayala face voluntariat în timpul liber, i-au adus și ei un omagiu pe Facebook.

„Vrem s-o felicităm pe cadetul nostru voluntar, Celeste Ayala, care ieri , în timp ce era în gardă la spital in slujba ei de polițist, a alăptat un copil mic, ajuns acolo plângand”, au scris cei de la departamentul de pompieri. „Acțiunile de genul  acesta ne fac foarte mândri și ne obligă să ne dublăm eforturile, munca și solidaritatea față de comunitatea noastră”.

Ca urmare a actului ei altruist, Ayala a fost promovată la gradul de sergent.
Cristian Ritondo, ministrul securității din provincia Buenos Aires, a anunțat promovarea pe Twitter.

„Am vrut să vă mulțumim personal pentru acel gest de iubire spontană care a reușit să calmeze plansetele copilului”, a scris Ritondo. „Acesta este tipul de poliție de care suntem mândri, poliție pe care ne-o dorim.”

Show More

Related Articles

Back to top button