LifestyleTimp LiberTravel

Restaurant Voievodal Băneasa? Da, vă rog!

Cum să mănânci bine în București

Încep prin a recunoaște că acest articol a fost realizat la foame, dar cu toate astea, e sincer. Căutând unde se mananca bine in Bucuresti si restaurante Bucuresti, mai exact un restaurant bun in nordul Bucureștiului, am dat peste Restaurant Voievodal Băneasa.

Și pentru că eram prin zona, “I gave it a try’’, cum zice George Michael în Last Christmas 😊.

Ce am găsit când am ajuns la Restaurant Voievodal?

Până să intrăm, ne-a impresionat faptul că am găsit loc de parcare. Nu știm dacă a fost noroc, întâmplare sau un fapt obișnuit, însă ne-a plăcut acest detaliu.

Deși de afară nu iți dă impresia asta (este situat la parterul unui bloc de locuințe, chiar pe colț), în interior Restaurant Voievodal Băneasa este foarte mare, compartimentat în mai multe saloane. Surprinzător de mare, cu mai multe saloane de diferite forme, chiar și pe nivele diferite. Undeva în spate există un spațiu separat, pentru evenimente private de toate felurile, cu o capacitate generoasă. Bine de ținut minte (nu suntem noi, românii, fani nunți, parastase, botezuri, moțuri și divorțuri și avem mereu câte ceva de sărbătorit la restaurant?)

Prima impresie la Restaurant Voievodal

 • Ești întâmpinat cu căldură
 • Frumos amenajat, aer de conac boieresc
 • Open space, feeling așa, cosy, de parca-ți vine să dai check in , dacă ești genul

Terasa Restaurant Voievodal

Restaurant Voievodal Băneasa, un restaurant luminos, foarte curat, interesant amenajat (un perete întreg cu vinuri bune, de cramă, borcane cu murături și alte bunătățuri, obiecte vechi cu aer voievodal, unele din fier forjat , candelabre, panouri cu explicații și citate referitoare la vechii boieri Văcărești și perioada respectivă). Terasa exterioară pe semirotund, superbă mai ales pe timp de vară, bonus-priveliștea spre parcul Herastrau.

A doua impresie

 1. Îmi place meniul: e mare și are de toate
 2. Nu îmi place meniul: e mare, are de toate și nu mă pot hotarî 🙂
 3. Îmi place că au bucătărie tradițional românească veche, de te lingi pe degete (în gând), dar și o mulțime de goodies cosmopolite, ai ce să alegi, indiferent de ce ai poftă ( adică au și fructe de mare, preparate vegetariene, berbecuț, salate foarte fancy…) și indiferent cât ești de cârcotaș.
 4. Trebuie să mă întorc, chiar nu am cum să mănânc acum tot ce îmi face cu ochiul din meniu. De obicei, la alte restaurant reușesc, dar la Restaurant Voievodal Băneasa mi-e imposibil.
 5. Cartea de vinuri, e așa de atrăgătoare, încât un pic te copleșește. Cu puțin ajutor din partea ospatarului, foarte prietenos de altfel, ne-am descurcat.
 6. Au un wireless prietenos cu utilizatorul. Viteza de încărcare a paginii nu m-a dezamagit. Oricum, România stă bine la capitolul internet de mare viteză, se pare.

Pentru gurmanzi, iată câteva exemple culinare de la Restaurant Voievodal Băneasa, demne de apreciat:

Jumări iuți de pui, Paste cu spanac și brânză de Homorod (apropos, spanacul este un aliment ce stimulează metabolismul), Ficat de rață cu dulceață de ardei iute, Prepelițe la cuptor cu varză roșie călită, Gustare boierească, Gustare voievodală de iarnă, Ruladă de vită cu cremă de babic, Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă, Cremă de țelină, Tartar de ton cu icre de Manciuria, Măduvioare la tigaie, Tigaie cu fructe de mare…

Mă opresc aici, pentru că în curând voi uda tastatura … de atâta poftă.

În concluzie…

 • Pot doar să recomand cu drag Restaurant Voievodal Băneasa celor care nu-l știu deja și caută un restaurant bun în sectorul 1, zona Băneasa. Sau pur și simplu, un extraordinar restaurant în București, de fapt.
 • Pot să organizez orice eveniment îmi vine în minte fără probleme, pentru că sunt foarte flexibili și înclinați spre satisfacția clientului
 • Pot să aduc aici oaspeți străini și să nu mă fac de râs (spun asta pentru că am vazut fețe de ne-români, cu zâmbete largi în timp ce savurau din plin delicatese autohtone).
 • Revin, pentru că am lăsat lucruri nerezolvate 😊 și chiar nu sunt adepta conceptului de “unfinished business”.

 

Și la întrebarea oricui: „Restaurant Voievodal Băneasa?”, răspunsul meu va fi mereu: ,,Da, vă rog!”

Show More

Related Articles

Back to top button