SocialStiati ca...Ultimele stiri

Studiu nou: oamenii cu tatuaje nu mai sunt discriminați la locul de muncă

Contrar opiniei populare, tatuajele nu vă mai împiedică șansele de a vă găsi  un loc de muncă – de fapt, ele ar putea realiza exact opusul.

Un nou studiu arată că percepția tatuajelor la locul de muncă s-a schimbat atât de mult încât chiar și un tatuaj vizibil nu are niciun fel de legătură cu angajarea individului respectiv, salariul sau discriminarea salarială.

Mai exact,studiul a constatat că între salariile și veniturile anuale ale angajaților tatuați față de cei netatuați statistic nu există diferențe distinctive.

Percepuți la fel sau chiar mai bine…

Tatauajele nu mai fac discriminare

În mod surprinzător, solicitanții de locuri de muncă tatuați, au la fel de multe șanse și, în unele cazuri, chiar mai multe șanse de a obține locuri de muncă, deși detaliile acestei declarații nu ne sunt ușor accesibile, deși lucrarea completă este publicată în departamentele de resurse umane.

Se pare că numărul persoanelor tatuate este în creștere

Aproximativ 20% din adulții americani și 40% din persoanele care în prezent au vârsta cuprinsă între 18 și 34 ani au tatuaje, potrivit Centrului de Cercetare Pew. Echipa de cercetare de la Universitatea din Miami, Business School și de la Universitatea din Australia de Vest a obținut rezultatele observând peste 2.000 de persoane din toate cele 50 de state americane, aproximativ jumătate dintre respondenți venind din zonele urbane cu o populație de peste 1 milion de locuitori. Echipa a început să culeagă date în vara anului 2016.

Gândirea discriminatorie- pagubă la casa …angajatorului

Autorul principal, profesorul Michael French, declară că angajarea de manageri care continuă să discrimineze candidații cu tatuaje la posturile de lucru s-ar putea să facă compania să se aleagă cu  un grup de solicitanți mai puțin calificați.  Studiile anterioare au constatat că managerii care se ocupau de angajări în cea mai mare parte percepeau persoanele  tatuate ca având mai puține șanse de angajare, în comparație cu persoanele fără tatuaje. Acesta a fost în special cazul celor cu tatuaje vizibile sau chiar ofensatoare, care sunt greu de ascuns la locul de muncă.

Acum însă, angajații tatuați pot răsufla liniștiți când încep să-și trimită CV-urile…

Pe site-ul nostru puteti gasi si alte articole interesante.

Show More

Related Articles

Back to top button