SanatateStiintaUltimele stiri

Transplantul de par prin tehnica Micro FUE

Căderea părului cauzează o mulțime de neplăceri, așa că din ce în ce mai mulți oameni recurg in ziua de azi la implantul de păr.

Câte rădăcini ( fire, grefe) transplantăm și de ce?

Parul nostru este format din grupuri de rădăcini de păr care conțin 1-5 rădăcini. Aceste grupuri sunt denumite unități foliculare. La o persoană cu păr sănătos, rădăcinile părului situate în față sunt de obicei în grupuri de câte una sau două. Grupuri de trei sunt văzute spre spate, în timp ce pe grupurile de rădăcini de păr de la trei, patru și cinci sunt mai frecvent întâlnite. În cazul pierderilor de păr care apar în zona din față, pierdem unitățile foliculare care conțin rădăcini simple și duble. Deoarece pierderea părului progresează spre spate, pierdem grupe de rădăcini de păr de două și trei. Pentru un transplant de par care arată natural, este necesar să le plantezi ca și distribuția părului pierdut. Din acest motiv, grefele (fragmentele de țesut transplantate care conțin rădăcini de păr) nu trebuie să conțină trei, patru sau cinci rădăcini de păr, dar una sau două și, într-o măsură mai mică, trei rădăcini.


Pentru un transplant de păr dens și natural, sunt folosite grefe unice pe partea frontala a parului. Chiar în spatele acestei linii din zona din față se utilizează grefe simple și duble. Pe măsură ce se avansează  spre spate, trebuie realizate implanturi de grefe duble și triple.

Aparat micro fue
Aparat de recoltare a grefelor de par

Cum și se „recoltează” grefele?

Toți medicii care utilizează metoda micro FUE (extracția unității foliculare) adună grefele mai mult sau mai puțin în același mod. Sunt căutate unitățile foliculare sănătoase aflate in zona cefei și pe zonele laterale ale capului. Unitățile vizate sunt îndepărtate una câte una fara a provoca neplaceri, folosind ace subțiri, cu un diametru cuprins între 0,6-0,8 mm atașat la un micro-motor. Aceste ace sunt atat de subțiri încat nu provoaca leziuni. Datorită grefelor cu un volum mai mic, colectate cu ace subțiri, se pot realiza transplanturi de păr cu aspect natural si dense asa cum se dorește.

Recoltarea grefelor

  • Grefele cu o rădăcină, cateodata doua și rareori trei si sunt recoltate cu un ac micro-motor de 0,6-0,65 mm (punch). (Acestea sunt folosite în zona frontală,  și la transplanturile de mustață și sprâncenele.)
  • Grefele cu două rădăcini, parțial una și trei și rareori patru sunt luate cu un ac micro-motor de 0.7-0.75 mm (punch). Acestea pot fi folosite pentru orice parte a părului.
  • Grefele cu doua și trei rădăcini, parțial de una și patru rădăcini și rareori de cinci rădăcini sunt luate cu un ac micro-motor de 0,8 mm (punch). (Acestea sunt de obicei folosite pentru pierderi în zonele de mijloc și centrale ale părului.)

    micro fue

În unele locuri, metoda micro FUE este numită 3M FUE, FUE plus și alte nume similare pentru a crea o diferență. Cu toate acestea, nu există nicio diferență între toate aceste metode in afara denumirii. Metoda micro FUE se refera la utilizarea de ace subțiri (cu un diametru între 0,6-0,8 mm) și un micro-motor.

Metode de implantare

Există, totuși, o anumită diferență în implantarea grefelor colectate în zonele cu alopecie. Pentru a plasa grefele, unii medici fac mici incizii cu un instrument ascuțit și introduc grefele în aceste incizii, ținându-le cu instrumente cu varfuri  fine. Alții fac găuri folosind instrumente asemănătoare acului și pun grefele în aceste găuri. Putini medici utilizează stilouri de implantare. Utilizarea stilourilor pentru implantare este o metoda care necesită experiență și pricepere. Nu este nevoie sa se faca o incizie sau o gaură înainte de implantare. Grefa  este introdusă în acul din interiorul aplicatorului și este presată direct în piele. Pen-ul de aplicare face o gaură și plasează grefa în același timp. Deoarece este o metodă dificilă și costisitoare, nu este foarte răspândită.

Micro fue pen implantare
Pen implantare a grefelor de par

În tehnica micro FUE, rădăcinile de păr sunt de obicei luate de la spate și din partile laterale ale capului. Acestea fiind spuse, este posibil să se colecteze rădăcini de păr din orice parte a corpului, dacă este cazul. Cu toate acestea, este puțin probabil să se efectueze un transplant dens și natural cu părul luat din alte regiuni.

Alte utilizări ale acestei tehnici

Deoarece prin tehnica micro FUE poate fi realizat un aspect foarte natural, rezultatele se bucura de un mare succes nu numai în ceea ce priveste  transplantul de păr, ci  și la transplanturile din zona  bărbii, mustaței, sprâncenelor și la implanturile de gene și în locuri care atrag mai mult privirea, precum rănile și cicatricile rezultate in urma arsurilor.

Sursă: viennahair.com

Show More

Related Articles

Back to top button